Het principe
lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is
met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een
oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn
eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon
te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een
smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze
maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand
`November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en
dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een
uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Doe een paar scheutjes olijfolie in de Braadpan. Doe het gehakt er
in en rul het even totdat het gaat verkleuren. Breng op smaak met
zout en peper. Doe nu de gesneden groente er bij, de champignons, de
tijm, de knoflook en de tomatenpuree. Lekker zacht laten worden. Doe
de kippenbouillon erbij en de bloem en laat eventjes, al roerend
pruttelen totdat het hele mengsel mooi dik en stijf is. Breng verder
op smaak met de worchstersaus. Kook tegelijkertijd de aardappelen in
zout water. Giet ze af als ze gaar zijn, stamp ze dan fijn, doe de
eierdooiers erbij en de helft van de kaas. Nu heb je dikke puree die
op smaak is gebracht. Als het gehaktmengsel met de groenten ingedikt
is doe het dan in een grote ovenschaal. Dek het af met de net
gemaakte puree. Gebruik de rest van de kaas om het dak van de
schotel mee te bestrooien. Zo krijg je een heerlijke, smakelijke,
krokante korst. Zet hem in de voorverwarmde oven en laat hem in
20-25 minuten goudbruin bakken. Dit is echt vreselijk lekker, gezond
en voedzaam, dus smullen maar !
Kooktip: Om er een leuke draai aan te geven laat dan eens de erwten
en de wortel weg en voeg 500 gram zuurkool toe. Ook erg lekker voor
de mensen onder ons die van zuurkool houden, nu heb je er twee in
één recept.
Serveertips
Drink er een glas mooie volle rode wijn bij.
|