600 g riblappen
of runderlappen, in grove stukken
2 eetlepels rode-wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
4 tomaten, in partjes
2 gele paprika's, in grove stukken
200 g Griekse feta (kaas) |
Jammie
jammie...dit is zóoooo lekker...
(let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de
kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het
uiteindelijke resultaat...!)
Bereidingswijze
In Ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder.
Smaken 15 min. laten intrekken. Tomatenpuree, zout en peper door
vlees scheppen. Bouillon erdoor roeren. Ovenschaal met deksel erop
in koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in
minstens 2 uur zachtjes gaarstoven. Vlees af en toe omscheppen en na
1 uur tomaten en paprika erdoor mengen. Schaal uit oven nemen en
feta erboven verkruimelen. Serveren met rijst en een ijsbergsalade
met olijven.
|