Of de van de week...

Recept 42, Vlaams stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

2 uien
1 teen knoflook
800 g runderpoulet
bloem
30 g boter
1 flesje trappisten dubbel bier
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
0,5 theel. (versgeraspte) nootmuskaat
1 kg aardappelen

Bereiding:

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs.
In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk
kunt eten.
Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde
frietkotten.
Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten
verrukkelijk.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden
Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook.
Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes, bestrooi met zout en peper
en haal het vlees lichtjes door de bloem.

Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.
Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus
het af met bier.
Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden.

Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor
op 160 graden
en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Serveertips
Serveer het stoofvlees samen met de frieten.