Een waanzinnige
ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met
kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in stukjes.. Verhit 20 gram kruidenboter in een
Koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de kipfilet ca
3 minuten. Schep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een
ovenschaal. Roerbak in het achtergebleven vet de prei ca 2 minuten.
Schep de prei door het kip-preimengsel in de oenschaal. Voeg naar
smaak zout en peper toe. Maak de saus: Smelt de boter in een kleine
sauspan en roer er de bloem door tot het een glad geheel is, zonder
te kleuren.
Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als
het vorige scheutje is opgenomen.
Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten sudderen.
Roer de peterselie er door en schenk de saus over het kipmengsel.
Besmeer de sneetjes stokbrood aan 1 kant met de rest van de
kruidenboter en dek hiermee de ovenschotel af. Strooi de kaas over
het brood.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20
minuten goudbruin en door en door heet worden.
|