Of de van de week...

Recept 39, Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen:

25 g boter
25 g bloem
350 ml melk
12 lasagnebladen
snufje nootmuskaat
1 eetl. olijfolie
1 ui, gehakt
3 teentjes knoflook
1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of
wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN.
8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
100 g zwarte olijven, zonde pit in stukjes
250 g ricotta
3 eetl. basilicum
150 g geraspte kaas
peper en zout

Bereiding:

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven.
Heerlijk om het is eens uit te proberen.

Bereidingswijze
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat 1 minuut garen en voeg de helft melk toe.
Roer de saus, schenk de rest melk erbij. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Kook lasagnevellen 8 minuten. Laat uitlekken/ Bak knoflook en ui 3 minuten. Roerbak spinazie, schep tomaat en olijven erdoor en haal pan van het vuur. Voeg ricotta, basilicum, peper en zout toe. Leg op elk lasagnevel een lepel vulling en rol op. Leg canneloni in schaal en schenk saus erover,. Strooi kaas erover en zet 15-20 minuten in oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.