1 - 1,5 kg
aardappels , kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v.
van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125-
250 g); scheut room; nootmuskaat; 500 g rundergehakt; paprikapoeder;
zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een
uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel
sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool |
Een te gekke
zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie,
maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke
knapperige korst.
Voorbereiding
Oven voorwarmen op 180 graden c.
Bereidingswijze
Kook de aardappels in de kippenbouillon. maak er een lekkere puree
van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink
wat nootmuskaat. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat
magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water. Het
vlees maak je als volgt: Braad 500 g rundergehakt rul aan met zout
en peper naar smaak. Zorg dat het vlees lekker bruin wordt, dat komt
de smaak van de jus ten goede. Voeg paprikapoeder toe, twee
eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste
sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal
badjak.. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup.
Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingrediënten. Zorg dat
alles redelijk "nat" blijft. zet de oven aan op 180 graden c. vul
een flinke Ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en
vervolgens de aardappel puree. Beetje boter over de puree, en dan
goudbruin bakken in ongeveer een half uur tot drie kwartier.
|