Of de van de week...

Recept 34, Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl. gemalen kokos - 250 g kipfilet in reepjes - 2 eetl. olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 g taugé - 2 eetl. fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl. ketjap manis - 1 theel. sambal - peper, zout - 4 eieren

Bereiding:

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Maak de taugé schoon en snij deze wat kleiner. Laat de nasi-groenten in heet water wellen. Klop de eieren los met wat peper en zout. Oven voorverwarmen op 225 graden. Bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olie in een Koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasigroenten. Van het vuur af de taugé en de se fijngesneden selderij erdoor roeren. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal. Bakvorm eerst bekleden met bakpapier of invetten en dan het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kokos. Verdeel nu de groenten over het deeg en giet het losgeklopte ei erover. In het midden van de oven plm. 20-30 minuten bakken tot de taart een mooie bruine kleur heeft.
Serveertips
Lekker met Gado-Gado