3 kipfilets (ca.
450 g), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g) gesneden kaas
naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens
allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar
gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper
uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g), 3 theel. mexican
seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche
(200 ml). |
Mijn gezin is
dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn
favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik
pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.
Voorbereiding
Breng een liter water met de bouillontablet aan de kook en laat de
kip hierin ca. 12 minuten tegen de kook aan gaar worden. Laat de kip
in de bouillon afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de
tomaat, knoflook en jalapenopeper in stukjes. Snijd de kip in de
lengte in dunne plakken en bewaar de bouillon. Roer de seasoning
door de tomatenpuree.
Bereidingswijze
Bestrijk elke tortilla met 1/4 deel van de gekruide tomatenpuree.
Beleg aan een kant (ca. 2 cm. van de kant vrijlaten) met de plakjes
kip. Bestrooi met tomaat, knoflook en jalapenopeper. Bedek met 1,5
plakje kaas en bestrijk met een beetje creme fraiche. Rol de
tortilla strak op en leg ze naast elkaar in een passende Ovenschaal.
Bestrijk de bovenkant, uiteinden en zijkanten royaal en zorgvuldig
met creme fraiche. Snijd 4 plakken kaas in smalle reepjes en beleg
de rollen ermee. Schenk enkele eetlepels bouillon in de schotel en
zet hem in de oven voor zo'n 30 min. tot de kaas gesmolten en
lichtbruin is.
Serveertips
Geef er een frisse knapperige salade bij.
|