600 g
vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare
aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 g
halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt.
gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje
margarine, 100 g geraspte belegen kaas |
De courgettes in
m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste
tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze 8-10 minuten
tot ze net gaar zijn.
Snipper de ui en snijd de tomaten in plakken en snij boven- en
onderkant van de tomaten in blokjes. Snijd ook de courgette in
blokjes. Vet de Ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 175 C.
Bereidingswijze
Verhit een klontje margarine in een Braadpan en fruit de ui 2
minuten, voeg het gehakt toe en pers er de teentjes knoflook bij.
Voeg ook de afgeriste tijmblaadjes en klein gemaakte
rozemarijnnaaldjes en oreganoblaadjes toe (of de Provencaalse of
Italiaanse kruiden). Bak rul, voeg dan de courgetteblokjes en
tomaatstukjes toe en kook dit zachtjes, met het deksel op de pan,
ca. 5 minuten tot de courgette beetgaar is. Breng op smaak met peper
en zout.
Bedek de bodem van de ingevette ovenschotel met de helft van de
aardappelplakjes. Schep hier het courgette/gehaktmengsel op. Leg
hier de andere helft van de aardappelplakjes op. Bedek vervolgens
met de tomaatplakken. Bestrooi licht met wat peper en zout en strooi
er tot slot de geraspte kaas over.
Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin
begint te kleuren en alles een beetje bubbelt.
|