Of de van de week...

Recept 23, Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Ingrediënten voor 4 personen:

plm. 400 gram kipfilet
Peper, zout
Bloem
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
½ rode Spaanse peper
2 theelepels oregano
plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas
1 glas droge witte wijn

Bereiding:

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus. Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

Bereidingswijze
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Het moet een dikke saus worden.
Op smaak maken met peper, zout en oregano.

Kipfilet in dunnere plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem.
Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.

Kip naast elkaar in Ovenschaal leggen.
Tomatensaus erover verdelen.
Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen.
Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.
Serveertips
Lekker met een pastagerecht of met gebakken aardappelen en sla