Of de van de week...

Recept 21, Vierpersoons ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kleine courgettes
4 flinke tomaten
2 uien
500 gram minikrieltjes
100 gram geraspte kaas
4 eieren
4 teentjes knoflook
8 theel. Italiaanse kruiden
peper, zout
olijfolie

Bereiding:

Snijd de groente in dobbelsteentjes, klop de eieren, snijd de knoflook fijn. Gaar de minikrieltjes voor in de koekenpan of in de magnetron.
Bak de ui glazig in wat olijfolie. Voeg na enkele minuten de courgette en de voorgegaarde krieltjes toe. Laat dit zon 4 minuten staan. Voeg nu de tomaat toe. Laat het, afhankelijk van de gewenste stevigheid, even staan. Roer de geklopte ei er in tot het begint te stollen. Giet het mengsel in de ovenschaal. Strooi de kaas eroverheen. 20 minuten op 200ºC. graden bakken.
Serveertips:
Voor grote eters heerlijk met kip of gekruide soya erdoor. Bak deze voor en meng ze op het laatste moment, met de eieren, door het mengsel.