8 kleine vleestomaten, 2
uien, 4 eetlepels boter, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel gehakte
tuinkruiden, zout, peper, 150 gram Emmentaler, 400 gram gekookte
aardappelen,4 eieren, 1/8 liter bouillon (tablet), 1/8 l melk, 1
mespunt paprikapoeder, bieslook |
400 gram aardappelen
koken (geschild gewicht)
oven voorverwarmen op 200ºC. Snijd een kapje van de tomaten en hol
ze met een lepeltje uit. Snijd de tomatendekseltjes in blokjes en de
uien fijn. Verhit de helft van de boter en laat de ui hierin glazig
worden. Laat de tomaatblokjes 1 minuut meesmoren. Voeg de gehakte
kappertjes en kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en laat
de massa afkoelen. Rasp de emmentaler, roer de helft door het
uimengsel en vul de tomaten hiermee. Zet de tomaten in een ingevette
platte ovenschaal. Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen
de tomaten. Klop de eieren los met de bouillon, de melk, zout,peper
en paprikapoeder en schenk dit over de tomaten en de aardappelen.
Strooi de rest van de kaas hierover en leg hier en daar een
botervlokje. Zet de schaal in de op 200ºC. voorverwarmde oven en
laat de kaas in 20 minuten gratineren. Bestrooi het gerecht voor het
serveren met bieslook.
|