600 g geschilde
aardappelen, dunne plakjes, 400 g champignons, dunne plakjes, 2
tenen knoflook, gesnipperd, 300 g rundergehakt, 400 cl slagroom, 1
el Italiaanse kruiden, zout, peper, 200 g geraspte belegen kaas |
Verwarm de oven voor op
200ºC.
Bak het gehakt rul. Voeg naar smaak zout en peper toe. Neem de pan
van het vuur. Roer de slagroom en de geraspte belegen kaas door
elkaar. Breng het roommengsel op smaak met zout en peper en
Italiaanse kruiden. Leg de helft van de aardappelplakjes
dakpansgewijs in een grote ovenschaal en bestrooi ze met zout en
peper. Schep het gehaktmengsel op het aardappellaagje, verdeel de
plakjes paddenstoel erover en bestrooi ze met de gesnipperde
knoflooktenen. Dek het geheel dakpansgewijs af met de rest van de
aardappelplakjes en schenk het room-kaasmengsel erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 min in het
midden van de oven, verwijder dan de folie en bak de schotel
goudbruin en gaar in nog ca. 20 minuten.
|