|
|
|
Of de van de week... |
Recept 123, Pastitsio
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 g
buisvormige en lange macaroni voor de
bechamelsaus: |
Bereiding: |
De buisvormige
macaroni gaar koken in ruim water met zout. De helft van de boter
bruin laten worden in een pannetje en over de macaroni gieten. De
eiwitten stijf kloppen en bij de macaroni doen. De helft van de
geraspte kaas toevoegen en alles doorroeren tot een samenhangende
massa. De resterende boter smelten in een pan en de ui fruiten. Het
gehakt erbij, rul bakken, blussen met de wijn en even laten koken.
Vervolgens de gepureerde tomaten, kaneel, peper en zout toevoegen en
alles ongeveer een half uur laten koken tot het meeste vocht is
ingekookt. De pan van het vuur halen, de rest van de geraspte kaas
en het paneermeel er in doen en doorroeren. Een Ovenschaal invetten
met boter en de helft van de macaroni over de bodem verdelen. Hier
het gehakt over uitspreiden en over het gehakt de rest van de
macaroni verdelen. De bovenste laag bedekken met bechamelsaus.
Bestrooi de bechamelsaus met 4 eetlepels geraspte kaas en twee
eetlepels paneermeel en besprenkelen met wat gesmolten boter. De
schaal in de oven zetten en in ongeveer 30 minuten een goudbruin
korstje laten krijgen.
|