Of de van de week...

Recept 122, Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

Ingrediënten voor 4 personen:

400 - 500 g broccoli, 400 g kipfilet,
1 pak voorgekookte aardappelschijfjes, 1 blik kippenragout, (of eventueel andere ragout die je in huis hebt) Kerrie naar smaak. Wat geraspte kaas.

Bereiding:

In 2005
Ik had Broccoli, kipfilet, voorgekookte aardappeltjes en 1 blik kippenragout en geraspte oude kaas in huis en eigenlijk moest "het op" zo is dit recept ontstaan. Het was heerlijk! Ik ben niet zo voor 1.2.3. voedsel maar als de nood aan de man is... dan is dit handig! Bovendien de Broccoli is natuurlijk vers (en gezond).

In 2014
Het is nu 03.10.2014 en op 19-02-2005 maakte ik het voor het eerst.
Een paar weken geleden had ik het heel druk had en toen maakte ik weer eens dit recept. Het is net iets anders omdat het nu eenmaal een recept is wat veranderd kan worden. ;)
Ik had aardappelpuree over van de vorige avond, broccoli lag vers in de groentela, blik kippenragout in de voorraadkast, geraspte kaas, stukje kipfilet plus aangebroken bekertje creme fraiche in de koelkast. Gewoon een gemaksschotel gemaakt die van pas komt voor restjes verwerken en nog lekker is ook.



Bereidingswijze
2005
Doe de stukjes kipfilet en de stukjes broccoli in een Ovenschaal. Giet de ragout eroverheen. Strooi er wat kerrie en de geraspte kaas overheen en schuif het in de oven voor ongeveer 20 minuten. Bak terwijl dit in de oven staat de aardappelschijfjes

2014
1. Terwijl de oven op temperatuur moest komen (180 graden) de kipstukjes eventjes voorbakken.
2. Broccoli in de pan, kook erover voor een paar minuutjes.
3. Ragout in de pan en de creme fraiche plus kipstukjes erbij, goed door elkaar roeren.
4. Koude aardappelpuree onder in de ovenschaal.
5. Broccoli erover.
6. Ragout vermengd met kip en creme fraiche erover verdelen.
7. Geraspte kaas erover.
8 In de oven voor ongeveer 20 minuten.
9. Ondertussen lekkere komkommersalade gemaakt, klaar.
Serveertips
Eventueel een frisse komkommersalade of welke salade je ook lekker vindt.
Neem eens bloemkool, spinazie of andere groenten,
Wil je het eens zonder vlees neem dan bvb champignon ragout. Ik heb dit recept al in zoveel variaties gemaakt gewoon met wat ik in huis had of met restjes van de vorige avond en komt altijd van pas op een hele drukke dag.

       en