Mijn Schoonzusje
heeft dit recept gekregen van een echte Italiaan.
Het is inmiddels een echt familierecept geworden.
Bereidingswijze
Pakje gerookt spek uitbakken niet te hard.
Het gehakt rullen met een ui en knoflook.
Klein blikje tomaten puree toevoegen en dit mee laten bakken.
(neemt het zure wat weg van de tomatenpuree)
De Oregano en basilicum en laurier, tomaten blokjes en de Tomato
Frito toevoegen.
Even 5 minuten laten door pruttelen en de dikte van de saus
aanpassen naar eigen inzicht.
Heb er zelf een half kopje water met kubus maggi bouillonblokje aan
toegevoegd.
Indien je het te zuur vind dan een beetje suiker toevoegen.
De olijfolie toevoegen en het halve kruidenkaasje zodat deze smelt
in de saus.
De blik erwten erbij doen voor een mooie volle pan met saus.
Het is belangrijk dat de lasagne vellen garen in de saus en die
moeten dus goed onder staan.
Leg In de grote oven schaal een laagje saus en hier boven op 3
vellen lasagne daarover heen weer klein laagje saus, 2 eieren in
schijfjes eroverheen verdelen en hierover 2 of 3 plakken ham.
Dan weer een laagje saus de lasagne bladen weer laagje saus wederom
de eieren de ham en zo nog eens een laag.
Eindigen met bladen, saus en dan geraspte kaas.
Ca. 40 min in de voor verwarmde oven op 180 graden toy dat de kaas
iets bruin word.
Zorg er wel voor dat lasagne bladen goed bedekt zijn met saus anders
worden ze niet gaar.
Ik gebruik ze van Grand Italia deze zijn voor gekookt en kun je zo
gebruiken.
Serveertips
Lekker met een frisse salade met olijven.
Bron
Familierecept van Schoonzusje (Gilia )
|