Of de van de week...

Recept 121, Lasagne familierecept

Ingrediënten voor 6 personen:

12 lasagne bladen
* 6 eieren hardgekookt
* 8 plakken ham
* 1 bakje gerookte spekjes
* 2 flinke uien
* 3 tenen knoflook
* 1 pond gehakt
* 1 grote pot erwten (400 g)
* 1 blikje tomatenblokjes (240 g)
* 1 klein blikje tomaten puree
* ½ kopje water met bouillonblokje (kubus)
* 1 pakje tomato frito (Heinz)
* 1 dessertlepel Laurierpoeder
* 1 dessertlepel Oregano
* 1 dessertlepel Basilicum
* 3 druppels vloeibare suiker (natrena)
* 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
* ½ roomkaasje
* 1 zakje geraspte kaas

Bereiding:

Mijn Schoonzusje heeft dit recept gekregen van een echte Italiaan.
Het is inmiddels een echt familierecept geworden.

Bereidingswijze
Pakje gerookt spek uitbakken niet te hard.
Het gehakt rullen met een ui en knoflook.
Klein blikje tomaten puree toevoegen en dit mee laten bakken.
(neemt het zure wat weg van de tomatenpuree)
De Oregano en basilicum en laurier, tomaten blokjes en de Tomato Frito toevoegen.
Even 5 minuten laten door pruttelen en de dikte van de saus aanpassen naar eigen inzicht.
Heb er zelf een half kopje water met kubus maggi bouillonblokje aan toegevoegd.
Indien je het te zuur vind dan een beetje suiker toevoegen.
De olijfolie toevoegen en het halve kruidenkaasje zodat deze smelt in de saus.
De blik erwten erbij doen voor een mooie volle pan met saus.
Het is belangrijk dat de lasagne vellen garen in de saus en die moeten dus goed onder staan.
Leg In de grote oven schaal een laagje saus en hier boven op 3 vellen lasagne daarover heen weer klein laagje saus, 2 eieren in schijfjes eroverheen verdelen en hierover 2 of 3 plakken ham.
Dan weer een laagje saus de lasagne bladen weer laagje saus wederom de eieren de ham en zo nog eens een laag.
Eindigen met bladen, saus en dan geraspte kaas.
Ca. 40 min in de voor verwarmde oven op 180 graden toy dat de kaas iets bruin word.
Zorg er wel voor dat lasagne bladen goed bedekt zijn met saus anders worden ze niet gaar.
Ik gebruik ze van Grand Italia deze zijn voor gekookt en kun je zo gebruiken.
Serveertips
Lekker met een frisse salade met olijven.
Bron
Familierecept van Schoonzusje (Gilia )