Of de van de week...

Recept 117, Cannelloni a la Kootje

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g half om half gehakt
- 450 g verse spinazie
- 150 g geraspte kaas
- Cannelloni pasta 5 per persoon
- 70 g tomatenpuree
- 1 blik pomodori tomaten
- 1 ui
- 1 teen verse knoflook
- 200 ml melk
- 2 theelepels bloem
- ½ groentenbouillionblokje
- Olijfolie
- Italiaanse kruiden 2 theelepels
- Peper en zout
- Nootmuskaat 1 theelepel
- 20 g boter
- 2 theelepels bloem

Bereiding:

Het heerlijke aan dit recept is dat ik er een feelgood gevoel van krijg. Het is lekker en gezond want er gaat een berg spinazie in. Het is ook een pre-vakantie recept want we gaan dit jaar naar Toscane. Heb je kids dan is het zeker ook smullen geblazen bij die kleine koter of koters. En jij blij want jij hebt weer veel vitamientjes bij ze binnen gekregen. En ook dat kan natuurlijk een kookgeluksmoment voor je zijn. Je staat toch immers niet voor niks je best te doen in de keuken? Enjoy!

Bereidingswijze
Doe een scheutje olijfolie in een Hapjespan, en voeg hier de ui gesneden aan toe. Voeg hier ook de teen knoflook aan toe. Zodra de ui glazig wordt in kan je het gehakt toevoegen en op smaak brengen met de Italiaansekruiden en peper en zout. Bak het gehakt bruin. Ondertussen kan je de spinazie al voorbereiden. Doe de spinazie in een vergiet. Kook water in je waterkoker en giet deze dan vervolgens over je spinazie doe dit 2 keer. Als je gehakt bruin is kan je de tomatenpuree toevoegen aan je gehaktmengsel. Laat dit ongeveer 5 minuten aanfruiten. Hierna doe je ook je blik pomodoritomaten erbij en 100ml water. Laat dit lekker pruttelen. Nu heb je voldoende tijd om rustig aan je roux voor de spinazie te beginnen. Smelt de 20 gram boter in een pannetje als het gesmolten is doe je de bloem erbij en roer goed door. Laat dit nu zachtjes bakken maar blijf tussendoor roeren. Ongeveer 5 minuten moet het bakken om de bloem gaar te laten worden. Hierna doe je rustig beetje bij beetje de melk erbij. Blijf toevoegen tot je een lekker papje hebt. Voeg hierna een ½ bouillionblokje toe en je nootmuskaat ongeveer 1 theelepel. Je roux is klaar. Zet het vuur uit en voeg de helft van de spinazie toe. De andere helft kan dan door je saus. In het geval van kleine kinderen kan je alle spinazie in je pan doen en deze mixen met een staafmixer. Ik giet dan de helft van mijn spinaziemengsel door het gehakt en bewaar de andere helft om later over de pasta te gieten. Zo krijgen ze echte spierballen en geen gepiep aan tafel!! Ik zeg win/win  . Nu zijn je beide elementen klaar. Pak je ovenschaal en je cannellonipasta. Zet je pasta rechtop in je pan en vul de pasta met een kleine lepel met je gehaktmengsel. Gebruik ongeveer 5 cannelloni's per persoon. Als je klaar bent en je hebt nog wat saus over? Giet dit gewoon over je pasta heen in de ovenschaal zo gaat er niks verloren. Hierna giet ik mijn overgebleven spinaziemengsel over de pasta en verdeel het. Als laatste nog de geraspte kaas erover heen. Nu 30 minuten in de oven op 200graden.
Serveertips
Wil je extra pit gebruik dan Parmezaanse kaas als topping of rooster nog wat pijnboompitten en verwerk dit in je saus.