Het heerlijke
aan dit recept is dat ik er een feelgood gevoel van krijg. Het is
lekker en gezond want er gaat een berg spinazie in. Het is ook een
pre-vakantie recept want we gaan dit jaar naar Toscane. Heb je kids
dan is het zeker ook smullen geblazen bij die kleine koter of
koters. En jij blij want jij hebt weer veel vitamientjes bij ze
binnen gekregen. En ook dat kan natuurlijk een kookgeluksmoment voor
je zijn. Je staat toch immers niet voor niks je best te doen in de
keuken? Enjoy!
Bereidingswijze
Doe een scheutje olijfolie in een Hapjespan, en voeg hier de ui
gesneden aan toe. Voeg hier ook de teen knoflook aan toe. Zodra de
ui glazig wordt in kan je het gehakt toevoegen en op smaak brengen
met de Italiaansekruiden en peper en zout. Bak het gehakt bruin.
Ondertussen kan je de spinazie al voorbereiden. Doe de spinazie in
een vergiet. Kook water in je waterkoker en giet deze dan vervolgens
over je spinazie doe dit 2 keer. Als je gehakt bruin is kan je de
tomatenpuree toevoegen aan je gehaktmengsel. Laat dit ongeveer 5
minuten aanfruiten. Hierna doe je ook je blik pomodoritomaten erbij
en 100ml water. Laat dit lekker pruttelen. Nu heb je voldoende tijd
om rustig aan je roux voor de spinazie te beginnen. Smelt de 20 gram
boter in een pannetje als het gesmolten is doe je de bloem erbij en
roer goed door. Laat dit nu zachtjes bakken maar blijf tussendoor
roeren. Ongeveer 5 minuten moet het bakken om de bloem gaar te laten
worden. Hierna doe je rustig beetje bij beetje de melk erbij. Blijf
toevoegen tot je een lekker papje hebt. Voeg hierna een ½
bouillionblokje toe en je nootmuskaat ongeveer 1 theelepel. Je roux
is klaar. Zet het vuur uit en voeg de helft van de spinazie toe. De
andere helft kan dan door je saus. In het geval van kleine kinderen
kan je alle spinazie in je pan doen en deze mixen met een
staafmixer. Ik giet dan de helft van mijn spinaziemengsel door het
gehakt en bewaar de andere helft om later over de pasta te gieten.
Zo krijgen ze echte spierballen en geen gepiep aan tafel!! Ik zeg
win/win . Nu zijn je beide elementen klaar. Pak je ovenschaal en
je cannellonipasta. Zet je pasta rechtop in je pan en vul de pasta
met een kleine lepel met je gehaktmengsel. Gebruik ongeveer 5
cannelloni's per persoon. Als je klaar bent en je hebt nog wat saus
over? Giet dit gewoon over je pasta heen in de ovenschaal zo gaat er
niks verloren. Hierna giet ik mijn overgebleven spinaziemengsel over
de pasta en verdeel het. Als laatste nog de geraspte kaas erover
heen. Nu 30 minuten in de oven op 200graden.
Serveertips
Wil je extra pit gebruik dan Parmezaanse kaas als topping of rooster
nog wat pijnboompitten en verwerk dit in je saus.
|