Of de van de week...

Recept 115, Gehakt onder een groen dakje van spruitjes

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g rundergehakt - 1 ui - 3 worteltjes - stukje knolselderij - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - ½ glas bouillon van een blokje - blikje gepelde tomaten - 600 g spruitjes - 1 eetl. roomboter - zout en peper - 1 theelepel suiker - plm. 200 g geraspte kaas

Bereiding:

Deze ovenschotel at ik voor het eerst bij mijn Poolse schoonzusje. We vonden het verrukkelijk. Nu maak ik deze schotel ook zelf klaar. Weer eens een andere manier om spruitjes met gehakt klaar te maken.
Voorbereiding
Ui pellen en snipperen. Worteltjes schoonmaken en raspen. Knolselderij schoonmaken en raspen. Spruitjes schoonmaken. Gepelde tomaten uitlekken en in stukjes snijden.
In een grote Koekenpan of wok gehakt roerend aanbraden tot het een mooie kleur heeft gekregen. Ui en geraspte groenten toevoegen. Ca. 10 min. zachtjes verwarmen onder roeren. Daarna de tomaten en de bouillon erbij doen. Op smaak brengen met zout en peper.
Spruitjes met een klontje roomboter ca. 5 min. bakken onder goed roeren. Daarna 1 dl. water toevoegen + wat zout en een theelepeltje suiker. Deksel op de pan en ca. 10 tot 15 min. laten stoven. Vocht afgieten.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in een ovenschotel ( 20x15 cm) eerst het gehaktmengsel en daarna de spruitjes. Bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en laat het geheel gedurende 20 min. goudbruin worden.
Serveertips
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree