Het geheim van
een heerlijke Boerenkoolstamp,mijn man is er dol op !!!!
Voorbereiding
Boerenkool eerst een x aan de kook brengen en een paar minuten laten
doorkoken.
De kool in een vergiet even uit laten lekken.
Aardappels schillen en in gelijke stukken snijden(doormidden).
De spekjes uitbakken.
Bereidingswijze
Doe de aardappelen eerst in de pan en daar de boerenkool boven op en
kook het met wat zout gaar.
Giet de kool af en bewaar wat van het kookwater.
Doe wat van het kookwater en wat melk (en het geheim van een lekkere
boerenkoolstamp, schepje sambal!) en mosterd erbij
evenals de kruiden (peper en nootmuskaat).
Mix hier met de Mixer een smeuïge stamppot van en roer de spekjes en
de boter er door.
Doe de boerenkoolstamp in een ingevette ovenschaal en strooi
de paneermeel of eventueel geraspte kaas er over heen,
bij paneermeel nog wat klontjes boter.
Zet de schotel in de voorverwarmde oven tot de paneermeel bruin is
of de kaas is gesmolten.
Serveertips
Heerlijk met hachee of rookworst met een lekkere jus,
en augurkjes zoetzure uitjes of komkommer.
Eventueel nog mosterd of azijn er bij.
|