Of de van de week...

Recept 112, Gegratineerde rijst met gehakt groenten en room kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram rijst
300 gram rundergehakt
250 gram Italiaanse roerbakgroenten
250 gram broccoli
2 teentjes knoflook
150 gram geraspte belegen kaas
2 eieren
200 ml slagroom
100 gram roomkaas met kruiden en knoflook
zout, peper, paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Deze ovenschotel maak ik al heel wat jaartjes maar kom er nu pas achter dat deze nog niet op Smulweb staat. Mijn nichtjes vragen steeds om deze ovenschotel. Goed voor te bereiden en lekker!

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak..

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de roerbakgroenten, broccoli en de knoflook maximaal 2 minuten al omscheppend mee..
Haal de pan van het vuur.
Schep de gare rijst door de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
Roer er 75 gram geraspte kaas door.
Doe het rijstmengsel in een vuurvaste schaal. Klop de eieren los met de slagroom en de kruidenkaas.
Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de kaas.
Zet de schaal ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de alles een lekker bruin korstje heeft gekregen.
Serveertips
Een lekkere bak sla erbij en het is smullen geblazen!

Variëren met allerlei soorten groenten kan natuurlijk altijd.