Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd de kipfilet in heel
kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Ontdoe de paprika van zaad en
zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Rasp van de citroen
een eetlepel schil af (alleen het gele deel, het witte eronder is
bitter van smaak) Snijd de mozzarella in plakken en rasp de
Parmezaanse kaas.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en bak hierin de blokjes
kip rondom bruin. Bak de ui en paprika ongeveer 3 minuten zachtjes
mee. Pers de tenen knoflook boven de pan uit en schep er de helft
van de citroenrasp door. Breng dit pittig op smaak met zout, peper
en nootmuskaat.
Roer in een kom de ricotta los met 1 dl water, de rest van de
citroenrasp en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Bereidingswijze
Vet een Ovenschaal van 25 x 30 cm in en schep 3 - 4 eetlepels
pastasaus op de bodem. Leg er 4 vellen lasagne in en verdeel
hierover een derde van de pastasaus. Schep de helft van de blokjes
kip erop en daarop de helft van de ricotta.
Herhaal de laatste 4 stappen nog een keer. Leg de laatste
lasagnevellen op de laatse laag ricotta. Verdeel de rest van de
pastasaus erover en leg de plakjes mozzarella bovenop. Strooi tot
slot de Parmezaanse kaas over de lasagne.
Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveertips
Lekker met een frisse groene salade!
|