100 g pasta (fettuccine,
spaghetti, tagliatelle, maar ook korte pasta is een succes)
2 eetl. olijfolie
150-200 g pancetta, in reepjes
200 g schoongemaakte champignons, dun gesneden
150 g verse spinazieblaadjes
5 of 6 eieren
125 ml verse room
100 g feta
zout en versgemalen peper |
La frittata di
pasta is een stevige en smakelijke omelette die, waarbij je
overblijfselen gekookte pasta makkelijk kunt recyclen. Ideaal als
voorgerecht of aperitief (in kleine blokjes) maar ook heerlijk als
hoofdmaaltijd wanneer je wat later thuis komt en geconfronteerd
wordt met een lege koelkast. Ik geef je het recept zoals ik hem zelf
erg lekker vind, maar natuurlijk kunnen alle ingrediënten veranderd
en aangepast worden aan je eigen smaak!
Voorbereiding
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een flinke antiaanbakpan op
middelmatig vuur en bak de pancetta aan. Wanneer deze lekker
goudbruin zijn, haal je ze uit de pan en houd je ze apart op
keukenpapier, zodat ze uitlekken. Doe de pan opnieuw op het vuur en
doe hier de champignons in, laat 5 minuutjes bakken en voeg ook de
schone spinazie erbij. Als het nodig is, verwijder wat water ui de
pan. Haal de het mengsel uit de pan en houd apart.
Kook de pasta al dente in gezouten water en giet deze af. Klop de
eieren en de room in een grote kom, en voeg hier de (afgekoelde)
pasta, pancetta en het champignon-spinazie mengsel bij, en meng deze
goed.
Bereidingswijze
Doe de grill van de oven aan op middelmatige temperatuur. Verwarm 1
el olijfolie in een pan op middelmatig vuur en doe het eiermengsel
hierin. Bak voor 10 minuten en wanneer de randen beginnen te stollen
strooi je de feta over de omelette. Voeg zout en peper toe, en bak
de omelette af onder de grill. Laat de omelette even afkoelen
voordat je hem snijdt.
Serveertips
Heel leuk als voorgerecht of aperitief in blokjes gesneden met een
cocktailprikker en een olijfje of tomaatje erop, maar ook heerlijk
als hoofdgerecht met een lekkere ciabatta, een stukje kaas en een
groene salade erbij!
|