Of de van de week...

Recept 108, Heerlijke gegratineerde andijvie schotel

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg bloemige aardappelen
400 a 500 g gesneden andijvie
125 g spekreepjes
250 g champignons
2 Kippen bouillonblokjes
200 g geraspte oude kaas
Zout
Peper
Ketjap
Kerriepoeder

Bereiding:

Voorbereiding
Snij de champignons in vieren .
Schil de aardappelen zet deze op met 2 bouillonblokjes en een klein beetje zout als het water kookt voeg dan de andijvie toe strooi daar een halve el kerriepoeder overheen en laat dit koken tot de aardappels gaar zijn .Zet de grillstand van de oven aan op 200 graden

Bereidingswijze
Bak ondertussen de spekjes en de champignons even aan voeg daarna een scheutje ketjap en peper toe laat dit even een beetje inkoken .Beboter de Ovenschaal .Als de aardappels gaar zijn even goed afgieten zodat het meeste vocht eruit is .Daarna stampen ,voeg als het gestampt is de spekjes en de champignons toe doe ook een klein beetje vocht toevoegen en roer dit even door .
Doe het gestampte in een ovenschaal en bestrooi dit met de kaas zet even 10 min onder de grill en viola een andere andijvie schotel