Lekker pittige
aardappelschotel met een lekkere groene salade
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in
dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet een
lage Ovenschaal of 4 éénpersoonsschaaltjes in met de helft van de
olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de
kookroom en de eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed
door. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel.
Bereidingswijze
Schep de helft in de ovenschaaltjes, verkruimel de helft van de kaas
erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover.
Verdeel de rest van de verkruimelde roquefort en de peterselie
erover en sprenkel er 1 eetl. olijfolie over. Zet het gerecht ca. 40
minuten in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.
EVENTUEEL MET EEN GROENE SALADE ERBIJ
Serveertips
In plaats van roquefort is camembert of brie ook heel lekker.
Vervang nootmuskaat eens door 1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of
diepvries) of 1/2 theel. gedroogd.
|