Of de van de week...

Recept 106, Courgettetaartje in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen:

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooit.
- 2 courgettes, geraspt
- 1 bekertje creme fraîche (125 ml)
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
- 1 teen knoflook, geperst
- 4 eetl. basilicum, fijngesneden
- 100 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
- 4 taartvormpjes, doorsnede: ca. 12 cm, ingevet

Bereiding:

Dit courgettetaartje in bladerdeeg is erg lekker als je eens zin hebt in een hartige taart die niet zoet is. Lekker als (bijvoorbeeld) hoofdgerecht, bij de koffie/thee of als bijgerecht.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze
1. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het tweede plakje een kwartslag gedraaid op het eerste plakje zodat je een ster krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg op de bodem. Zet de vormpjes 8 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.

2. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de creme fraîche met het ei in een kom. Voeg de courgette, de bosui, de knoflook, het basilicum en de geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goedbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.
Serveertips
Een taartpuntje op een schoteltje.