500 gram kip
(drumsticks, vleugeltjes etc wat je maar lekker vind; pakje
couscous; 1 courgette; 1 aubergine; 1 ui; 1 winterwortel, 2 á 3
aardappels; blikje kikkererwten; bosje verse koriander; +/- eetlepel
Ras el Hanout(marokkaans kruidenmengsel, recept staat op mijn
pagina); 2 boullionblokjes opgelost in ca. 4 dl water; 2 a 3
teentjes knoflook; zout en peper naar smaak. |
Heerlijk kruidig
Marokkaans gerecht
Voorbereiding
Kip insmeren met de ras el hanout kruiden, tevens wat zout
toevoegen. De groentes en de aardappels in stukken snijden mag vrij
grof gesneden worden. De boullionblokjes oplossen in heet water. De
couscous volgens het pakje klaarmaken.
Bereidingswijze
Bak de kip in de olie, voeg de ui en de knoflook toe. Zodra de kip
enigzins een beetje gaar is doe je de groentes en de aardappels
erbij. Even lekker roerbakken en daarna de boullion en de verse
koriander toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aangezien
ik geen marokkaanse tajine heb om in te stoven, heb ik het in de
oven gedaan in een Ovenschaal waar een deksel opzit. Werkt ook
prima. De oven heb ik op stand 4 gezet en het gerecht gedurende 20
minuten erin gelaten. De laatste 5 minuten heb ik de uitgelekte
kikkererwten toegevoegd.
Serveertips
Schep de couscous op een grote ronde schaal (eventueel een
dienblad), maak in het midden een kuil en schep daar de kip met
groente in. Natuurlijk kun je het ook op deze manier op een gewoon
bord scheppen.
|