400 g gehakt
1 kleine ui
1 oude boterham, geweekt in melk of 2 beschuiten
1 ei
zout, peper
1 theelepel paprikapoeder
nootmuskaat
1 liter bouillon (van 2 tabletten)
750 g broccoli
400 g aardappelen
30 g boter
40 g bloem
1 eetlepel azijn
2 theelepels suiker
50 g geraspte kaas |
Maak het gehakt aan met
de gesnipperde ui, het uitgeknepen geweekte brood (of
beschuiten) het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Vorm er balletjes van bitterbalformaat van en kook die in de hete
bouillon gaar.
Haal ze uit de bouillon.
Kook in dezelfde bouillon de geschilde, in plakken gesneden
aardappelen en de
schoongemaakte broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze, samen
met de
gehaktballetjes, om en om in een beboterde vuurvaste schaal.
Smelt voor de saus de boter, doe de bloem erbij en verdun het vocht
al roerend.
Breng de saus zoetzuur op smaak maken met de azijn, zout, peper en
de suiker
en schenk hem over de groente en gehakt.
Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20-25 minuten in een op 200ºC
voorverwarmde oven tot een goudbruin korstje is ontstaan.
|