4 grote
kippenpoten 4 bloemige aardappels in de schil, in grote stukken
gesneden 2 eetl. verse rozemarijn, grofgehakt 1 eetl. verse
citroentijmblaadjes of 1 eetl. citroensap 125 ml. olijfolie 3 eetl.
kippenbouillon 1 bolletje knoflook, tenen losgebroken. |
Een lekkere
ovenschotel voor de knoflookliefhebber.
Voorbereiding
Aardappels goed schoonboenen en in grote stukken snijden. Knoflook
los halen, niet pellen. Rozemarijn grof hakken.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe kip, aardappels, kruiden,
olie en ruim zout en peper in een grote Braadpan.2. Meng alles goed
door elkaar en braad het 30 minuten. Roer goed, zodat de bouillon de
kip nat houdt. Verspreid de knoflook over de pan en braad alles nog
eens 15-20 minuten. Zet het gerecht vervolgens in de oven. Na
ongeveer 50 minuten is de kip klaar.
Serveertips
Serveer de kip met de knoflook en de aardappels en giet de sappen en
de olie eroverheen. Lekker met een frisse salade.
|