Recept 4, Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 teen knoflook, fijngehakt
300 gram rundergehakt
1 zak Italiaanse roerbakmix (ŗ 400 gram)
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde basilicum

Bereiding:

Bak het gehakt en de roerbakmix.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.
Verdeel de ingrediŽnten over de ovenschaal
Doe het vlees met de groenten en het vocht in een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Schep de puree erop, strijk hem glad en maak met een vork ribbeltjes in de puree. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in 30 minuten goudbruin worden in het midden van de oven.
Serveer de ovenschotel.
Serveer dit gerecht met een tomatensalade voor een volwaardige maaltijd.

Bron: www.maggi.nl