Recept 25, Kippenbouten met geroosterde aardappel, paprika en olijven.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 blokje MAGGI Kippenbouillon
600 gram vastkokende aardappelen , ongeschild
3 tenen knoflook in de schil
1 rode paprika, ontzaad en in grove stukken
0,5 groene paprika, ontzaad en in grove stukken
0,5 gele paprika, ontzaad en in grove stukken
3 kippenbouten (ŗ 250 gram)
75 gram zwarte olijven, ontpit
1,5 dl witte wijn
4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Verdeel de ingrediŽnten over de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappel over de lengte in vieren. Druk de knoflooktenen met de zijkant van een mes plat. Verdeel de aardappel en de paprika over de bodem van een, met de helft van de olijfolie ingevette, ovenschaal.
Oven:
Leg de kippenbouten in de schaal en doe de olijven en de knoflook erbij. Breng in een pan de witte wijn aan de kook en los het blokje bouillon hierin op. Giet de bouillon in de schaal en besprenkel het gerecht met de rest van de olijfolie. Zet de schaal een uur in de oven.

Bron: www.maggi.nl