1 pakje MAGGI
Saus voor Asperges
2 theelepels citroensap
2 theelepels honing
375 gram witte asperges
3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 eidooier, losgeroerd
3 zalmfilets (à 125 gram)
225 gram verse spinazie, gewassen
2 eetlepels olijfolie
25 gram boter |
Meng de
olijfolie met het citroensap en de honing.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer het citroensap, de honing
en de olijfolie door elkaar en breng indien nodig op smaak met
kruiden.
Kook de asperges.
Schil de asperges, snijd 3 cm van het houtige uiteinde en kook ze in
ruim water in ongeveer 16 minuten gaar.
Oven:
Prik de plakjes bladerdeeg in met een vork en bestrijk ze met de
eidooier. Leg de stukken zalm en de plakjes bladerdeeg op een met
bakpapier beklede ovenplaat en bak het geheel 15 minuten in de oven.
Bereid de saus.
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op het pakje.
Bak de spinazie en serveer het gerecht.
Bak in een wokpan in olijfolie de spinazie 1 minuut. Leg op elk bord
een plakje bladerdeeg. Verdeel hierover de spinazie, zalm, asperges
en de saus. Maak er met MAGGI Aardappelpuree een complete maaltijd
van.
|