1 pakje MAGGI
Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
275 gram witte rijst
500 gram sperziebonen, ontdaan van de puntjes
1 ui, gesnipperd
2 eieren
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels zoete ketjap (ketjap manis)
1 theelepel sambal oelek
400 gram (runder)gehakt
2 rode paprika's, ontzaad en in blokjes
4 eetlepels olijfolie
300 ml water
50 ml kookroom light |
Kook de rijst en
de sperziebonen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de
sperziebonen in 10 minuten gaar.
Bereid de gehaktballetjes.
Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en
fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui
dan samen met de eieren, paneermeel, ketjap, sambal (en indien nodig
andere kruiden) bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm
kleine gehaktballetjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan
en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak,
af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar
zijn.
Bereid de mix.
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje. Verwarm deze
saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten
koken.
Serveer het gerecht.
Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen
erop, giet de saus erover en serveer.
|