Recept 12, Witlofschotel met gehakt.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 pakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crŤmesaus met gehakt
2 dl water
150 ml kookroom light
1 ei
7 stronken witlof
300 gram rundergehakt
600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Snijd de witlof.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern.
Bak het gehakt.
Bak in een hapjespan in de helft van de olie het gehakt rul in 4 minuten en kruid naar smaak. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Bereid de ovenmix.
Voegt de inhoud van het zakje toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
Verdeel de ingrediŽnten over de ovenschaal.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Doe hierop het gehakt met de witlof. Verdeel de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Oven:
Laat de schotel in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin worden.

Bron: www.maggi.nl