1 broccoli, in
roosjes gesneden
1 teen knoflook
2 kipfilets, in blokjes gesneden
450 g voorgekookte krieltjes, of aardappels, niet helemaal gaar
gekookt
1 rode en gele paprika, in blokjes gesneden
1 rode ui, in partjes gesneden
100 ml slagroom, kookroom, of crème fraîche
1 eetl. pesto
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
2 eetl. pijnboompitten
Eventueel verse basilicumblaadjes voor garnering |
Verwarm de oven
voor op 200 graden.
Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en
laat goed uitlekken in een vergiet.
Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant
de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de
pesto, zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat bakboter of olie en bak de kip op hoog
vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal
gaar, want hij gaart straks verder in de oven.
Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de
ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom
eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of
totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze
goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en
basilicumblaadjes.
Ingezonden
door Astrid. |