Verwarm de oven
voor tot 180°C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Pel en snipper het sjalotje. Was de tomaten en snijd ze
in plakken.
Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden en bak het rul, samen met
het sjalotje en het uitgeperste teentje knoflook. Roerbak de
spinazie een paar minuten mee. Voeg de Bertolli pastasaus Aglio toe
en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een schepje saus en leg
daarop een paar plakken tomaat. Bedek dit met lasagnevellen en schep
daarop weer een laagje saus met tomatenplakken. Vul de schaal zo
verder, afwisselend lasagnevellen, saus en tomaten. Eindig met een
laagje saus met daarop tomaat en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven en bak de lasagne met spinazie in 40 - 45
minuten gaar en goudbruin.
Serveer tips:
Serveer bij de Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt een salade van
rucola en tomaat op smaak gebracht met Bertolli Balsamico
Saladedressing.
Variaties:
De diepvries spinazie kan ook goed vervangen worden door verse
groenten zoals bijvoorbeeld courgette en paprika.
Ingezonden
door Lotte. |