Breng een ruime
pan water aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes
van 1 cm. Schil en rasp de gember. Was de salade-ui en snijd in
dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in
reepjes van een 1⁄2 cm.
Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en
giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en
bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op
hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de
salade-ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de
sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Schep de taugé́ door de salade-ui en paksoi en breng op smaak met
peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden,
verdeel de groenten en kip erover.
Ingezonden door Ester. |