8 ontdooide
bladerdeegplakjes,
4x 100 g kabeljauwfilet,
300 g jonge spinazie,
2 gesnipperde sjalotjes,
8 zongedroogde tomaatjes,in stukjes,
4 gehalveerde cherrytomaatjes,
3 dl melk,
2 eetl bloem,
3 eetl boter,
1 eetl tomatenpuree,
1 losgeklopt eitje,
4 verse salieblaadjes,
versgemalen zwarte peper,
zout,
paneermeel,
sesamzaadjes |
Voorbereiding:
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bereidingswijze:
Smelt 1 eetl. boter in de sauspan en stoof hierin de sjalotjes.
Voeg de spinazie toe en laat die slinken,laat uitlekken in het
vergiet.
Druk de spinazie goed uit en doe in een kom, breng op smaak met zout
en peper.
Smelt 2 eetl. boter en roer de bloem erdoor,voeg er al roerend
langzaam de melk aan toe en laat koken tot een bechamelsaus.
Meng er de tomatenpuree,versgemalen peper en zout door.
Leg 4 bladerdeegplakjes op een werkvlak en rol ze een beetje uit.
Strooi wat paneermeel in het midden van elk plakje, verdeel het
spinaziemengsel erover, gevolgd door een stukje kabeljauw,wat
saus,de tomaatjes en bovenop het blaadje salie.
Dek af met de overige bladerdeegplakjes, druk de randen goed dicht
met een vork.
Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi met de
sesamzaadjes.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveertips:
Met een grote frisse salade heb je een volledige maaltijd.
Ingezonden door Paula. |