2 aubergines in
plakken van 1 cm
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
2 eetl. pijnboompitten
250 ml zure room
2 teentjes knoflook (geperst)
6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
500 g rundergehakt of half-om-half gehakt
1/2 eetl. paprikapoeder
400 g couscous
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij |
Voorbereiding:
Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze
in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op
keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de
pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure
room los met knoflook, zout en peper.
Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten.
Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul.
Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen,
koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep
de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in
het midden met de aubergineplakken eromheen.
Serveertips:
Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de
koriander erover.
Ingezonden door Koen. |