Verwarm de
oven voor op 230°C (conventioneel).
Doe mosterd, honing, azijn, zout, peper en knoflook in een
kommetje en mix het goed. Doe de kip in een ingevette ovenschaal (32
x 27 cm kip moet tegen elkaar liggen anders verdampt de saus in de
oven teveel). Schenk de mosterdsaus over de kip en schep het goed
om, zodat alle kip rondom is bedekt met de saus. Veeg de randen van
de schaal schoon tegen aanbranden van de honing in de saus.
Bak de kip in ongeveer 35 minuten in het midden van de oven, tot
hij mooi goudbruin is (zie foto). Los ondertussen 1 eetl. maïzena op in
2 eetl. water en hak de rozemarijn fijn.
Haal de ovenschaal uit de oven en schuif de kip een beetje naar
één kant*. Voeg het maïzena papje al roerende toe aan het kookvocht.
Als het goed is, is de saus nog heet genoeg en zal deze direct
binden door de maïzena. Strooi de gehakte rozemarijn erover en roer
het goed om, zodat alle kip is bedekt met de saus en rozemarijn.
Serveer de kip direct.
Deze honing-mosterd kip is lekker met gebakken aardappeltjes,
aardappelpuree, pasta of brood. Als groente eten wij er broccoli,
wortelen en of (witlof)salade bij, maar ik denk dat er nog vele
combinaties mogelijk zijn.
*Tip: schraap de donkere randjes aan de zijkanten van de ovenschaal
eraf en los deze op in de saus. Deze gekarameliseerde aanbaksels
geven extra smaak aan de saus!
Ingezonden
door Karin. |