Recept 140, Penne met gehaktballen en 3 kazen.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gehaktballen:
500 g gemengd gehakt
3 eetl. broodkruim
1 ei
1 teentje look
peper
zout
olijfolie
Voor de pasta:
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look
500 g passata
1 handje basilicumblaadjes, in stukjes
400 g penne
1 bol mozzarella
100 g gemalen kaas
1 blok Parmezaanse kaas
oregano
peper
zout
olijfolie

Bereiding:

Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de look, peper en zout. Rol er vervolgens balletjes van en bak deze goudbruin in een scheutje olijfolie.
Zet een grote pot op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie. Fruit er de ui en de look in aan en voeg vervolgens de passata en de basilicumblaadjes toe. Kruid met peper, zout en oregano.
Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af en meng onder de saus.
Schep de pasta in een ovenschotel. Verdeel er de gehaktballen en de mozzarella over. Bestrooi met de gemalen kaas en rasp er nog een laagje Parmezaanse kaas over.
Plaats de schotel +- 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
 Ingezonden door Amanda.