Voor de
gehaktballen:
500 g gemengd gehakt
3 eetl. broodkruim
1 ei
1 teentje look
peper
zout
olijfolie
Voor de pasta:
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look
500 g passata
1 handje basilicumblaadjes, in stukjes
400 g penne
1 bol mozzarella
100 g gemalen kaas
1 blok Parmezaanse kaas
oregano
peper
zout
olijfolie |
Meng het gehakt
met het broodkruim, het ei, de look, peper en zout. Rol er
vervolgens balletjes van en bak deze goudbruin in een scheutje
olijfolie.
Zet een grote pot op het vuur en verhit hierin een scheutje
olijfolie. Fruit er de ui en de look in aan en voeg vervolgens de
passata en de basilicumblaadjes toe. Kruid met peper, zout en
oregano.
Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af en meng onder de
saus.
Schep de pasta in een ovenschotel. Verdeel er de gehaktballen en de
mozzarella over. Bestrooi met de gemalen kaas en rasp er nog een
laagje Parmezaanse kaas over.
Plaats de schotel +- 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de
kaas gesmolten en goudbruin is.
Ingezonden
door Amanda. |