300 g macaroni
grande
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 zakje bechamelsaus (Grand’Italia)
500 ml melk
150 g geraspte belegen kaas
50 g geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano, plus extra
1 teen knoflook, geperst
250 g hamblokjes
3 eetl. paneermeel |
Verwarm de oven
voor op 200 graden Celsius.
Kook de macaroni 2 minuten minder lang dan op de verpakking staat
aangegeven; kook de laatste 4 minuten de broccoliroosjes mee. Giet
pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.
Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking
met de melk.
Meng er de kazen en knoflook door en roer tot de kaas is
gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de pasta, broccoli en ham door de saus. Schep alles in een
ovenschaal en bestrooi met extra Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
en paneermeel. Bak de pasta in de oven in 15-20 minuten goudbruin.
Lekker met een gemengde salade.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 15-20 minuten oventijd.
Variatie 1: Maak een vegetarische variant met blauwe kaas en
kappertjes. Laat de ham weg en meng door de bechamelsaus 100 g
Gorgonzola, 100 g geraspte belegen kaas en 2 eetl. uitgelekte
kappertjes.
Variatie 2: Met bloemkool en tomaat. Gebruik roosjes bloemkool in
plaats van broccoli. Beleg de pasta in de ovenschaal nog met 2-3 in
dunne plakjes gesneden tomaat en bestrooi ze met kaas en paneermeel.
Bak de pasta in de oven zoals hierboven beschreven.
Ingezonden
door Sara. |