Recept 137, Gehaktballen met ei (scotch eggs). |
Ingrediënten voor 4 personen: |
5 kleine eieren |
Bereiding: |
Kook 4 eieren
gaar in ongeveer 7 minuten en laat daarna schrikken in koud water en
afkoelen. Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, paneermeel,
peper en zout. Verdeel in 4 ballen en druk deze plat of rol plat met
een deegroller met wat folie er tussen. Leg een ei in het midden en
vouw het gehakt er rond om heen. Druk alle naden goed dicht en draai
de bal nog een paar keer goed rond. Klop het vijfde ei los op een
bord. Haal de gehaktballen eerst door de bloem, dan het ei en als
laatste het paneermeel. Verwarm een frituurpan of pan met
zonnebloemolie op 170 graden en frituur de ballen ca 5 minuten. Doe
de pan niet te vol. Je kunt ze ook eventueel in de oven bakken 30
minuten op 180 graden. Laat ze uitlekken en serveer met wat ketchup
en/of mayonaise en wat rucola. |
|