9 lasagnebladen
3 preien, in ringen een heel goed gewassen!
450 g kipfilet, in blokjes
200 g hamblokjes
2 tenen knoflook, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
1 bol mozzarella, gescheurd in plakjes
half zakje geraspte kaas
Voor de bechamelsaus:
40 g boter
40 g bloem
560 ml melk
2 eetlepels grove mosterd |
Verwarm de oven
voor op 200°C. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de sjalotjes
en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de kip toe en bak totdat
deze bijna gaar is. Voeg dan de prei en ham toe en laat op zacht
vuur warm worden en inslinken. Maal er flink peper en wat zout over.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt voor de bechamelsaus de
boter in een steelpan op laag vuur. Doe de bloem erbij en roer het
mengsel 1 minuut door totdat het dik maar niet gekleurd is. Haal de
pan van het vuur en voeg rustig en geleidelijk de melk erdoor. Blijf
ondertussen goed roeren. Zet de pan weer op het vuur (zet deze
eventueel wat harder) en blijf roeren totdat de saus kookt en begint
in te dikken. Laat de saus ongeveer 1 minuutje pruttelen, of totdat
je een mooie dikke saus hebt. Voeg op het laatst de mosterd toe en
proef of de saus pittig genoeg is.
Schep wat van het kip mengsel in een ovenschaal. Bedek met een lepel
bechamelsaus en dek af met 3 lasagnebladen. Herhaal dit totdat de
lasagne op is, sluit af met een laag kip en bechamelsaus. Bedek met
de mozzarella en de geraspte kaas en bak 25 minuten in de oven.
Ingezonden
door Koos. |