200 gram
tagliatelle (of andere pasta)
100 gram ontbijtspek (plakjes)
1 ui, gesnipperd
1 kuipje Boursin cuisine met knoflook en kruiden
250 gram cherry tomaatjes
200 gram diepvries bladspinazie, ontdooid
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering
Bereiding:
Kook de
tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
Maak terwijl de pasta kookt de saus:
Snijd de ontbijspek in kleinere stukjes
Verhit een klein beetje boter of olijfolie in een hapjespan en bak
hierin het spek even aan
Voeg de ui toe en bak mee tot de ui glazig wordt
Voeg de Boursin toe en laat ‘smelten’ tot er een saus ontstaat
Voeg de cherry tomaten, spinazie en pijnboompitten toe en laat
goed warm worden
Giet de tagliatelle af en roer door de saus
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas
Ingezonden
door Karlijn.