Kook de rijst
volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor
op 200 °C of gasovenstand 4.
Maak de paprika's en uien schoon en snijd in stukjes. Bak in een
grote koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in ca. 3 minuten rul.
Voeg de ui, de paprika en de cajunkruiden toe en bak ca. 3 minuten
mee. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout en
peper. Neem de pan van het vuur en meng de rijst en de helft van de
kaas erdoor.
Vet de ovenschaal in. Meng de helft van het roommengsel met het
gehakt-rijstmengsel en schep in de ingevette ovenschaal. Schenk de
rest van het roommengsel erover en bestrooi met rest van de kaas.
Zet de ovenschotel in midden van oven en bak in ca. 20 min. tot er
een bruin korstje ontstaat.
Ingezonden
door Peter. |