Verwarm de oven
voor op 180°C.
Zet een pot gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rijst af en zet apart.
Kuis en ontpit de paprika en snij in kleine stukjes.
Kuis de prei en snij in kleine stukjes.
Kuis de selder en snij in kleine boogjes.
Verwarm 2 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de kippenblokjes mooi
bruin. Kruid ze met 1 el kippenkruiden. Ze moeten nog niet volledig
gaar zijn.
Haal de kip uit de wok en zet even apart.
Verwarm nu opnieuw 2 eetl. olijfolie en roerbak de groentjes. Begin
met de selder, die heeft het langste nodig. Doe er dan de prei en de
paprika bij en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg een el kippenkruiden toe, wat peper, de peterselie en de
Provençaalse kruiden.
Roer goed om.
Voeg nu de rijst en de kip bij de groenten en meng goed door elkaar.
Kruid eventueel met extra zout.
Haal de wokpan van het vuur en zet even opzij.
Snij de courgettes in de lengte doormidden en haal met een
parisiennelepel (zo'n bolletjeslepel) de pitjes eruit.
Schep nu in elke courgettehelft wat van het rijstmengsel.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe het
rijstmengsel dat je over hebt in de schaal.
Plaats hierop de gevulde courgettes.
Ingezonden
door Wilma.
|