Recept 95

Gebakken aardappels met spek en eieren.

IngrediŽnten voor 4 personen:

800 g vastkokende aardappels (of reeds gekookte en afgekoelde aardappels kan ook)
250 g gerookte spekblokjes
1 grote ui
4 eieren
40 g geraspte kaas
klontje roomboter
olijfolie
zout en peper

Bereiding:

Bak op laag vuur de spekjes uit in een droge koekenpan. Pel en snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan de spekjes als deze net licht beginnen te kleuren en bak ze even mee tot ze zacht zijn. Schep de spekjes en de ui op een bord en zet zolang opzij.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verhit de koekenpan opnieuw met een flinke scheut olijfolie. Bak de aardappels op middelhoog vuur aan alle kanten totdat ze gaar en goudbruin zijn. Breng ze op smaak met zout en peper. Voeg op het laatste moment de uien, spek en het klontje roomboter toe aan de aardappels en warm alles even goed door.
Schuif de aardappels in de pan opzij en breek hier een ei in. Zet het vuur laag en bestrooi de eieren met wat zout en peper. Strooi tot slot de geraspte kaas over de aardappels en het eiwit en laat de eieren langzaam stollen.
Gebakken aardappels met spek en eieren. Serveer met een lekkere salade.
Ingezonden door Paula.