Recept 91

Ovenschotel kip pesto.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 broccoli, in roosjes gesneden
1 teen knoflook
2 kipfilets, in blokjes gesneden
450 g voorgekookte krieltjes, of aardappels, niet helemaal gaar gekookt
1 rode en gele paprika, in blokjes gesneden
1 rode ui, in partjes gesneden
100 ml slagroom, kookroom, of crème fraîche
1 eetl. pesto
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
2 eetl. pijnboompitten
Eventueel verse basilicumblaadjes voor garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat bakboter of olie en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar, want hij gaart straks verder in de oven.
Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
 Ingezonden door Astrid.