Recept 78

Pasta met cherrytomaat-mascarponesaus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

300 g pasta (bv. gebruikte lasagnette)
6 plakjes gerookt ontbijtspek, in reepjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 stengels bleekselderij, gewassen en in smalle boogjes gesneden
500 g cherrytomaten, gehalveerd
100 ml droge witte wijn
250 g mascarpone
olijfolie om in te bakken
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar volgens de beschrijving op het pak.
Verhit een ruime koeken- of hapjespan met olijfolie en voeg het ontbijtspek, ui, knoflook en bleekselderij toe. Bak op laag tot middelhoog vuur totdat de groenten zacht zijn en het spek begint te kleuren. Zet het vuur iets hoger. Voeg de cherrytomaten en witte wijn toe en kook verder totdat de wijn bijna verdampt is. Roer de mascarpone door de saus en breng op smaak met peper en zout. Ingezonden door Nikki.