Recept 77

Kabeljauw uit de oven met roergebakken witlof.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kabeljauwfilet
2 trostomaten
2 cm verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
2 bosuitjes, in ringetjes
1 zak witlof (à 500 g)
4 eetl. oestersaus (of ketjap)
2 eetl. olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en zout. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. De lijsten worden niet gebruikt. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes en meng in een kom met de gember, knoflook en bosui. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de stukken vis. Bak de vis in 10 minuten gaar midden in de oven.
Haal de blaadjes los van de stronkjes witlof. Verhit een wok op hoog vuur met de olie en roerbak de blaadjes van de witlof ongeveer 5 minuten. Schep de oestersaus erdoor en verdeel over borden. Serveer met een stuk kabeljauw uit de oven.
Variatie:
Geroerbakte witlof over? Lekker als bijgerecht met gehakte pinda’s, fijngesneden rode peper en ringetjes bosui. Ingezonden door Wilma.